Gluten El Paso, Texas ile gizli sorunu | El Paso, TX Kayropraktik Doktoru
Alex Jimenez, El Paso'nun Şiropraktörü
Umarım çeşitli sağlık, beslenme ve yaralanma ile ilgili konulardaki blog yayınlarımızdan memnun kalmışsınızdır. Bakıma ihtiyaç duyulduğunda sorularınız varsa lütfen bizi aramada tereddüt etmeyin. Ofisi kendim ara. Office 915-850-0900 - Hücre 915-540-8444 Saygılarımızla. J

Gluten El Paso, Teksas ile Gizli Sorun

Dünyadaki çoğu insan yiyecek tüketirken glüten alerjisine veya glüten hassasiyetine sahiptir. Glüten bileşiğine sahip yiyeceklere gelince, çoğu insan içeren ürünlerdeki etiketleri okur ve bileşiği diyetlerinden tamamen keser. Ancak, farklı yiyecek ve ürünlerin sahip olduğunu biliyor muydunuz? gizli gluten onlarda? Şimdi ve günümüzde ürünlerden etiketleri okuduğumuz gibi, bizi hasta eden sorunun kaynağını da kesiyoruz. Glüten gibi gizli katkı maddeleri, küçük miktarlarda bile, bileşime alerjisi olan veya hassas olanlar için sorunlara neden olabilir. Özellikle ürünün kendisi söz konusu olduğunda, glüten içeren ürünleri etiketlemek için bazı düzenlemeler gerekli olabilir veya olmayabilir.

Gluten nedir?

Ekran 2019-09-10 10.18.28

Glüten buğday, çavdar ve arpa gibi birçok tahılda bulunan ana proteindir. Glutenin ve gliadin olan iki protein tarafından oluşturulur. Ve “gluten” kelimesi “tutkal” için Latincedir ve suyla karıştığında yükselir ve gerilir. Çoğu glüten ekmek, makarna, mısır gevreği ve birada bulunur.

Ancak bu yazıda, gluteni gizlenmiş 8 ürünlerini size bildireceğiz. Çünkü burada Injury Medical Clinic'te hastalarımızla vücutlarına neyin zarar verdiği hakkında konuşmaya ve ne tür bir gıda alerjeni veya gıda duyarlılığına sahip olabileceklerini keşfetmeye çalışıyoruz. Bunun yanı sıra, vücutlarında iltihabı önlemek için alternatifler bulmak.

Gizli Glütenli 8 Ürünler

reçeteli İlaçlar

İlaçlar: Evet, doğru okudunuz, ilaçta glüten var. Şaşırtıcı bir şekilde, birçok reçeteli ilaç, hapları birbirine bağlayan yardımcı maddeler (glüten içerir) içerir. Bu çoğunlukla reçetesiz ilaçlar üzerinde jenerik olarak bulunur, fakat içerikler için etiketleme her zaman orada değildir.

Ancak, etiketleme standartları nedeniyle değişiyor 2019'un Tıpta Bilgilendirme Yasasında Glüten. Bu, Nisan 3, 2019'te önerildi ve Temsilciler Tim Ryan (D-OH) ve Tom Cole (R-OK) tarafından tanıtıldı. Ürün reçetesi, reçeteli ilaçlarda glüteni tanımlamayı kolaylaştırmak ve ilaç üreticilerine ilaçların içeriklerinin listesiyle, kaynaklarıyla ve glüten bileşiğinin mevcut olup olmadığıyla etiketlenmesi gerektiğini söylemektedir.

Umarım yeterince imza ve oyla fatura Ancak, ilaç kullanıyorsanız ve etiketler farklı görünüyorsa geçilecektir; Her zaman doğru olup olmadığını görmek için eczacınıza danışın. Ayrıca, ilacınızın glütensiz olduğunu doğrulamak için eczacınızla her zaman konuşabilirsiniz, böylece kötü bir tepki alamazsınız.

Günlük Temel Bilgiler

Soslar ve sos Herkes hazırladıkları yemeklerde sos ve yerçekimini çok seviyor ve patates püresi ve Şükran Günü yemeklerinde mükemmel. Ancak soya veya teriyaki gibi soslar buğday proteini, hidrolize buğday nişastası veya buğday unu içerir. Diğerleri ise bazen soya sosu veya malt sirkesi içerir.

Hazırladığınız yemek için bir tür sos içeren herhangi bir tarifte, özellikle kremalı soslarda ve yerçekiminde, çoğunlukla roux gerekir; hangi buğday unu tereyağı ile karıştırılır. Yani, ne zaman favori restoranınızdaysanız veya hazırlamak için favori bir yemek yiyorsanız, soslara aşina olun, böylece glutensiz olup olmadıklarını anlayabilirsiniz.

010517_starches_THUMB_LARGE

Nişasta: Nişasta denince aklımız patateslere gidiyor. Bununla birlikte, buğday nişasta ve nişasta türevlerinde de bulunabilir. Bu nedenle, ne zaman nişastalı ürünlere bakarsanız, bileşen etiketlerine ve “buğday nişastası”, “hidrolize buğday nişastası” veya “buğday içerir” gibi terimlere bakın.

Ekran 2019-09-10 10.20.05

Buğday nişastası içeren nişastaların glütensiz olması için, buğday bileşiğinin 20 ppm'den daha az bir miktarda uzaklaştırması gerekir. Ve özellikle de FDA düzenlenmiş gıda etiketleriÜrün "buğday içerir" diyorsa, güvenli değildir. Ancak gıda etiketleri arpa, çavdar veya yulaf için geçerli değildir, yine de buğday bileşiği durumunda bulunan içerik etiketlerini okumaya devam eder ve eğer orada değilse o zaman ürün güvenlidir. Kaçırmak isteyenler için glutensiz nişastalar için, tapyoka nişastası, pirinç nişastası ve patates nişastası kızartma için mükemmeldir.

maxresdefault

Kahverengi Pirinç Şurubu: Bu tatlandırıcı türü fermente kahverengi pirinçten enzimler veya arpadan yapılır, bu nişastayı kırar ve şekere dönüştürür. Ne yazık ki, bu tatlandırıcı glutensiz değildir ve kendi başına kullanılabilir veya çok bileşenli bir üründe bir bileşen olarak kullanılabilir. Bazı şirketler ürünlerinde kahverengi pirinç şurubu kullanıyorlar ve bunları “arpa” veya “arpa maltı” olarak listeliyorlar. Bu tatlandırıcıya gluten alerjisi olanlar için biraz problemli.

Ekran 2019-09-10 12.15.43

Çorbalar: Çorbaları kim sevmez? Çorba hasta olduğumuzda bizim için, sonbahar ve kış mevsimlerinde gerçekten soğuyunca rahatlık için oradadır. Ancak şirketler, bir kutuda sevdiğimiz kremalı çorbalar için koyulaştırıcı olarak buğday unu veya buğday nişastası kullanıyor ve bu koyulaştırıcılar içerikler etiketinde gizlenebiliyor. Bu nedenle, daha soğuk mevsimler için önceden paketlenmiş çorba tabanları ve konserve çorbalar istiyorsanız, özellikle glüten içerebileceklerinden, özellikle kremalı çorba tabanları ve bouillolar için etiketleri dikkatlice okuduğunuzdan emin olun.

Havuç-Sirke-Giyinme-Web 5-6 arasında

Salata sosları: Birçok standart salata sosunun buğday unu, soya veya malt sirkesi olabileceğini biliyor muydunuz? Sadece bu değil, koyulaştırıcı olarak buğday veya glüten içeren katkı maddeleri de içerebilir. Ayrıca salata sosları genellikle yapay renklere, aromalara ve bir alt bileşen olarak glüten içerebilen birçok katkı maddesine sahiptir. Ancak, salata soslarında güvende olmak ve glüteni yemek istemiyorsanız, sadece zeytinyağı, limon, tuz ve karabiber ekleyin ve kendinize glütensiz bir salata sosu hazırlayın.

20190425chow-GiantBurgerFries-6901-1300x844

Cips ve patates kızartması: Cips ve patates kızartması Her barbekü etkinliğinde ve partide iyi bir burger veya sosisli sandviç için zımba. Evet, cips ve patates kızartması yapan patates glutensizdir; ancak malt sirkesi ve buğday nişastası gibi baharatlar glüten içerir. Ve patatesleri kızartırken patates kızartması ve patates kızartması; bunları yapmak için kullanılan yağ, glüten içeren kızarmış yiyeceklerle çapraz bulaşabilir.

işlenmiş-et-listesi-1024x768

Işlenmiş etler: Et, glüten olduğunu düşündüğünüz en son yer olabilir. Ancak işlenmiş hamburger köftesi, köfte, köfte, sosis ve şarküteri etleri glüten içerir. Buğday bazlı dolgu maddeleri, etin dokusunu iyileştirmek veya eti birbirine bağlamak için kullanılır. Ayrıca, baharatlı veya marine edilmiş yiyecekler bazen hidrolize buğday proteini içerebilir veya ürünün dökülmesi için ekmek kırıntıları içeren soya sosu eklenir.

Sonuç

Eğer markette akşam yemeği ya da yemek hazırlamak için biraz yiyecek alıyorsanız, satın aldığınız ürünlerin etiketlerini okumak gerçekten önemlidir. Yiyecek alerjiniz veya glütene veya herhangi bir gıda ürününe karşı gıda duyarlılığına sahip olsanız da, biz burada Injury Medical Clinic'tir, hastalarımızın vücutlarına acı çektirmesine neden olan şeyleri dinler ve sorunun neden olduğu rahatsızlıkları gidermek için çözümler sunarız.